• Nya Söderbymalmsskolan invigd med pompa och ståt

21 oktober 2021

Tisdagen den 19 oktober invigdes Söderbymalmsskolans nya och topprenoverade lokaler i Riksäpplet, Handen. På programmet stod bandklippning, rundtur och förfriskningar. Kommunstyrelsens ordförande, grund- och förskolenämndens ordförande samt vd:n för fastighetsbolaget SBB var några av de som invigningstalade.

• Tekniska museets utställning Sjukt Smart flyttar in på Söderbymalmsskolan

20 oktober 2021

Sedan februari i år har Tekniska museets utställning Sjukt Smart – innovation om kampen mot corona ställts ut och turnerat runt i Stockholmsområdet. Nu fortsätter turnén till Haninge och flyttade den 19 oktober in på Söderbymalmsskolan för en dryg månad. Med på turnén följer också den mobila scienceverksamheten Maker Tour och ett samarbete med KTH. Utställningen och aktiviteterna är öppna för alla elever i mellanstadiet i Haninge kommuns skolor och blir en del av höstens undervisning.

• Försiktig återgång till skola – skolans verksamhet efter 29 september

28 september 2021

Efter den 29 september upphör föreskrifter och allmänna rekommendationer kring covid-19, även de som riktar sig mot skola. Det är den höga vaccinationstäckningen som ligger till grund för förändringarna som träder i kraft efter den 29 september. Istället vidtar allmänna råd med rekommendationer till den enskilda individen att förhindra smitta, bestämmelserna utgår från smittskyddslagen (2004:168). Det betyder att var och en av oss behöver fortsätta ta ansvar för att inte sprida smittan vidare.

• Närmare 50 ungdomar belönades för goda studieresultat

23 september 2021

Grund- och förskolenämnden delade den 22 september ut stipendium för mycket goda studieresultat i grundskolan. Totalt 48 ungdomar premierades vilket är en ökning med 12 personer jämfört med förra året.

• Allvarliga risker med lustgas som berusningsmedel

16 september 2021

Försäljningen av lustgas har ökat explosionsartat, och en del av kundkretsen är ungdomar mellan 14–17 år. Lustgas som berusningsmedel är förknippat med flera risker. Öppenvårdsmottagningen Minimaria har tagit fram information om risker.

• Det är dags att anmäla sig till höstens gå- & cyklatävling

16 september 2021

Under september och oktober kan din klass vara med i Trafikkalenderns Gå- & cyklatävling. Under två veckor gäller det att gå och cykla till skolan så mycket som möjligt. Klassen tävlar mot andra klasser i Haninge och i hela Sverige. Fina priser står på spel!

• Tillsammans skapar vi tryggare skolvägar

8 september 2021

Haninge kommun jobbar med Säkra skolvägar för att skapa en säker och trygg trafikmiljö runt omkring skolorna. Projektet bygger på ett samarbete mellan skolorna och kommunen. Även du som förälder kan bidra till tryggare skolvägar genom att aktivt välja smarta resval, det vill säga att gå eller cykla till skolan med ditt barn. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

• Nytt stöd för dig som är tonårsförälder

25 augusti 2021

Haninge kommun utvecklar stödet till tonårsföräldrar genom att erbjuda två nya föräldraskapsprogram, ABC-tonår och Föräldrawebben. Programmen bedrivs genom ett forskningsprojekt från Karolinska institutet och har som syfte att stärka relationen mellan förälder och tonåring.

• Dags för skolstart!

12 augusti 2021

Välkommen till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen 2021 börjar onsdagen den 18 augusti. Undervisningen kommer att bedrivas på plats i skolans lokaler.

• Träffa familjecentralens personal på biblioteken i Brandbergen och Jordbro

10 augusti 2021

Familjecentralens personal kommer finnas på Brandbergens och Jordbros bibliotek för att träffa familjer och informera om kommunens föräldraskapsstöd och föräldragruppverksamhet.

• {{item.Title}}

Central